Onze Diensten

Sertons-CDC ontwikkelt als vanouds munt- en penningconcepten in de breedste zin des woords. Zo kunt u bij ons terecht voor munt- en penningontwerpen, complete projecten, erepenningen en –medailles.
Via een keur van gerenommeerde binnen- en buitenlandse ontwerpers en onze in-house studio bieden wij een op maat gesneden oplossing voor iedere wens. Een muntproject komt nooit alleen. Denkt u eens aan verpakking, stickers, advertenties, enz. Ook dit kunnen wij voor u verzorgen door middel van onze eigen studio.

 

Profiteer van onze specialistische kennis, ervaring en kontakten in de wereld van munten en penningen. Uw evenement, jubileum of geschenk krijgt daardoor extra waarde.

Munten en penningen, kortweg muntproducten, hebben overal ter wereld een speciale betekenis. De munten als (wettig) betaalmiddel en de penning meestal als onderscheiding of blijk van waardering.

 

Muntproducten worden uitgereikt bij jubilea, benoemingen en belangrijke mijlpalen en zijn gewild, origineel, waardevol en onderscheidend. Omdat muntproducten exclusief, eenmalig ontworpen en geslagen worden, zijn ze direct te relateren aan uw jubileum, uw actie, uw evenement of manifestatie. In de vorm en met de afbeelding die u wenst. En verpakt op de wijze die u het meest aanspreekt.

Stappenplan

 • 1. Het vraagstuk

  Het vraagstuk

  U wilt een grootschalig evenement organiseren en wilt munten tijdelijk als betaalmiddel gebruiken. U zoekt een origineel en passend relatiegeschenk U heeft plannen voor een aansprekende promotieactie. U wilt uw bedrijfsjubileum extra glans geven. Wat uw plannen ook zijn, het is altijd de moeite waard onze specialisten te vragen mee te denken. Samen kunnen we bepalen of een muntproduct tot de mogelijkheden behoort.

 • 2. Idee

  Idee

  In dit stadium krijgen uw plannen al vastere vorm, als wij de ideeën tot leven gaan brengen. Wij komen met een creatief concept en met globale schetsvoorstellen en/of computeranimaties. Vanzelfsprekend wordt in dit stadium de haalbaarheid van de plannen getoetst aan onder meer het beschikbare budget.

 • 3. Ontwikkeling

  Ontwikkeling

  Belangrijk voor het uiteindelijke resultaat is uiteraard de afbeelding op de munten, de penningen of het kunstwerk. Op basis van uw wensen kunnen wij een selectie maken van geschikte kunstenaars en medailleurs. Ook voor de verpakking en eventuele andere marketingmaterialen worden vormgevers gezocht die hun sporen op dit specifieke gebied verdiend hebben. Zij komen met concrete schetsen en voorstellen.

 • 4. Productie

  Productie

  Na uw akkoord, verzorgen wij desgewenst de gehele productie. Voor de munten en penningen kunnen wij daarvoor een beroep doen op onder meer de (officiële) Munthuizen van de meeste Europese landen, met wie wij nauw samenwerken. Ook kennen wij de weg naar de gespecialiseerde ateliers voor de vervaardiging van kunstwerken. Wij brengen u graag in contact met drukkerijen die de verpakking of andere materialen die meerwaarde geven die u wenst.

 • 5. Marketing en distributie

  Marketing en distributie

  Het product moet op de juiste tijd op de juiste plaats zijn en in de juiste verpakking. Het wordt wellicht uitgedeeld of met een persoonlijke brief toegezonden. Misschien wel verkocht of anderszins gedistribueerd. Afhankelijk van het project kunnen wij ook de projectleiding en/of traffic verzorgen bij de ontwikkeling en uitvoering van de verkoop en distributie. Vooral bij (gemeentelijke) betaalprojecten blijkt onze service op dit gebied tot de gewenste successen te leiden.